beats by dre cheap

Opsjednuti Chopinov klavir opet zasvirao...

10.11.2008.

Opsjednuti Chopinov klavir opet zasvirao!

 
Glasovir je 1828. godine na poklon dobila Susan, vojvotkinja od Hamiltona, te se vjeruje da je upravo ona ta koja za njim i danas sjedi. Najčešće ga se može čuti noću.
 

Klavir na kojemu je svojedobno svirao slavni poljski skladatelj i pijanist Frédéric Chopin, ponovo se sam od sebe oglasio, izjavio je Ken Buchanan, menadžer Kuće Lennoxlove u Škotskoj.

Riječ je o glasoviru koji je 1828. godine na poklon dobila Susan, vojvotkinja od Hamiltona, te legenda kaže da je upravo ona ta koja za njim i danas sjedi.

"Nikada se ne čuje melodija u cjelini. Prije bi to mogli nazvati nasumičnim udaranjem po tipkama", ispričao je Buchanan, dodavši da se goste kuće uvijek upozori na mogućnost neobičnog događaja.

"Uglavnom se nitko ne plaši Plave sobe u kojoj se klavir nalazi. Dapače, mnogi se u njoj i dosta dugo zadrže u nastojanju da ugledaju ili slikaju mističnog pijanista."

"Doduše, sjećam se i slučaja kada se pas jednoga našeg gosta toliko uplašio da nije htio prići ni blizu klaviru", dovršio je priču Buchanan, napomenuvši za kraj da se instrument najčešće čuje noću kada je u prostorijama potpuna tišina.

Kuća Lennoxlove zapravo je dvorac star 700 godina koji se nalazi nadomak Edinburghu, te je sredinom prošlog stoljeća otvoren za javnost.

U međuvremenu je pretvoren u luksuzni hotel u kojemu se često održavaju vjenčanja, pa ako vam je do svadbenog marša uz fantomskog pijanistu...

:::..I LoVee SOmenoNE and THAT someone LOveS ME.::
http://misteriusgirl.blogger.ba
12/11/2008 22:11